Esküvői fotózáshoz tippek

Minden esküvős páromnak javaslom a következőket, így Nektek is, hogy a lehető legjobb fényképek szülessenek:

  • Polgári szertartásnál sajnos gyakori, hogy egy olyan helyiségben tartják az esketést (polgármesteri hivatalok termei), ahol a háttérben a falon ott lóg egy tűzoltókészülék, valami félretett bútordarab, felhalmozott székek, asztalok, fogas – ezek esztétikailag nagyon sokat rontanak a fotókon. Ezért érdemes megkérni a technikust, hogy erre kis időre a terem olyan részére vigye ezeket, amik nem rontják a fotó hátterét. (Biztos talál olyan helyiséget, ahova lehet pakolni a rozzant székeket és addig a falról is leszedhető a virító piros tűzoltókészülék.)
  • Gyűrűhúzásnál: lassan húzzuk a gyűrűt és alulról fogjuk, hogy a kezünkkel ne takarjuk ki.
  • A szertartásnál ügyeljünk arra, hogy az asztalon ne legyenek méretes virágok, díszek, mert ezek kitakarhatnak Benneteket!
  • Szintén a szertartásoknál fontos, hogy a rokonok fotózhatnak, videózhatnak, de csak a helyükön tegyék! Ne használjanak vakut, telefonos LED-fényt, hiszen ha besétálnak a fotóba, vagy elém állnak, vakuznak azzal Nektek okozhatnak kellemetlenséget, mert lehet, hogy legszebb pillanatok megörökítése hiúsul meg egy jószándékú, de kissé túlbuzgó rokon miatt! Nem rosszból írom ezeket Nektek, csak azt akarom, hogy minél jobb fotók szülessenek! 🙂
  • Csokoreldobásnál mindenképpen az én okézásom kell, mert a forgatagban, ahogy a koszorúslányok sürgetik a menyasszonyt nem figyelik, hogy jelen van-e a fotós, így a kapkodás és a türelmetlenség miatt egy nagyon fontos pillanat megörökítése maradhat el. Itt is az a kérésem, hogy ne álljon elém senki, legyen nekem kellően elég hely, hogy be tudjam fogni a terepet a kamerával.